Terug


Apr 2006

sessies:

449 (8)

maand:

36 uur

totaal:

1956 uur

 

De opening van de canopy maken we af met een klein greepje aan de buitenzijde van de kist. Een klein stukje luchtslang zorgt voor een goede geleiding door de romp heen. 

Op de poot van het neuswiel monteren we een stopplaat. Deze moet iets worden bijgevijld omdat deze anders de stang van het gas raakt.

De firewall begint nu toch echt lekker vol te raken. De meeste delen hebben we nu gemonteerd op de firewall.

Vooraanzicht van de firewall.

Het is belangrijk dat de ailerons (rolroeren) de goede uitslag maken. We maken daarvoor een mal die we op de vleugel kunnen zetten. Hierop staan de minimale en maximale hoek aangegeven. We stellen de rolroeren wat bij totdat we binnen het bereik zitten wat de fabrikant opgeeft.

De GPS willen we in het instrumentenpaneel inbouwen. Hiervoor moeten we hem loshalen en zo kunnen we ook proberen of onze O-ring past. Het geheel moet straks natuurlijk wel vochtdicht zijn.

Het is een beetje gepruts en je moet erg voorzichtig zijn. De draadjes zijn dun en het is best een duur apparaat. Maar het wil uitstekend.

De kabelspanners worden aan het voetenstuur gemaakt. Nu staan de kabels goed op spanning en het is richtingsroer uitgericht met de voeten en het neuswiel.

Ook aan de knuppel worden de kabelspanners gemonteerd.

En het klepje kan op de middenconsole. We zijn nog niet helemaal tevreden over de kabelspanners aan de knuppel, dus hier komen we vast nog wel een keer op terug.

Bezoek. De familie is natuurlijk benieuwd wat we alle dagen aan het doen zijn in de loods en kijken vol belangstelling naar ons vliegtuig.

Maar ja, een zaklamp is toch ook wel leuk eigenlijk.

Alle kabels die we gebruiken worden voorzien van plugjes. Daarmee kunnen we de stekkers spatwaterdicht maken en hopen we hiermee een lange levensduur te kunnen halen.

De strobe generators kunnen nu worden aangesloten. Met een computerstekker lossen we het probleem van een ontbrekende stekker op.

De middenconsole is gespoten en de onderdelen kunnen er worden ingezet.

De benzinekranen zijn verbonden aan de slangen. Dit bracket zal onder de middenconsole (zie boven) worden geschroefd.

We maken een paar strips waar we straks de benzineleiding door kunnen halen. We willen niet dat de benzineleiding gaat doorschuren (wees gerust - in deze strips moeten nog doorvoerrubbers)

En als we dan met de camera naar beneden duiken ziet het er mooi uit.

Van bovenaf....

Alle kabels die van links komen worden door een zwarte buis geleid zodat we ze goed kunnen vastzetten.

En hetzelfde geldt voor de rechterkant.

De benzinekranen zitten er in en het instrumentenpaneel kan nu worden opgebouwd.

Radio en transponder. De GPS hebben we er nog even uitgelaten maar die zal snel volgen.


Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl