Terug


20050423

De steps

sessie:

329

vandaag:

7 uur

totaal:

1462 uur

 

De kist staat op de pootjes, dus we kunnen aan de slag aan de onderzijde. We werken eerst de connectie tussen centerwing sectie en staart af. Tot nu toe zat dit vast met cleco's van 1 maat te klein, dus we boren alles op en poppen het vast.

Natuurlijk moet er eerst ontbraamd worden wat een leuk doorkijkje oplevert.

Daarna is het de beurt aan de steps. Deze worden gebruikt als opstapje voordat je op de vleugel stapt om in te stappen.

Voor de reis naar America moet er eerst nog een belofte worden ingelost. Dus het is even tijd voor een zijspoor - een bedje voor Stekeltje.

Ondertussen, op de grond, wordt er hard gewerkt aan de steps. In het midden zit nog een versteviging welke het meeste werk blijkt te zijn.

Een uurtje later is het bedje van Stekeltje klaar. De stevigheid is overweldigend. Aanbeveling voor volgende bedden is dan ook om niet de steekmaat van popnagels aan te houden voor schroeven. Bespaart een hoop schroeven en werk. 

De meest lastige klus is om de verstevingshoeken in het midden van de steps goed aan de steps te maken. We boren eerst twee millimeter gaten in samenstelling onder het vliegtuig en gaan dan boven op tafel verder. We zijn klaar voor de definitieve montage.



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl