Terug


20040911

Het wordt leuk!

sessie:

252

vandaag:

7.5 uur

totaal:

1139.5 uur

 

De steun voor de firewall is ook aan de andere zijde geplaatst. De laatste tweaks worden uitgedacht.

En dan wordt alles met elkaar verbonden door twee brede planken. We hebben een stevig geheel dat zeker goed is voor het doel.

Dan is het tijd voor de romp. Er wordt een balk geplaatst op de werkbank van precies 18 [cm] hoog. De romp moet hier namelijk op komen te liggen voor de goede hoek.

De romp is groot maar is met twee man makkelijk te beuren.

En het ziet er meteen zo groot en mooi uit! Dit is een moment waar we lang naar hebben uitgekeken - het wordt een vliegtuig! Het is vaker gezegd maar nu hebben we echt het gevoel dat het wat gaat worden.

Maar hoe krijgen we de romp netjes achter de middensectie? De beschrijving geeft uitkomst: span een touwtje vanaf de firewall naar de achterkant van de romp. Hang er een hamer onder en kijk of het touwtje netjes recht loopt.

Ok, de hoek van de foto is misschien niet optimaal maar hij loopt recht, echt waar! En een driepuntsmeting met een lineaal bevestigt dit.

En natuurlijk het timmermansoog van Hans.

We poppen de romp aan de middensectie en dan bepalen we of de hoek van de romp met de middensectie goed is. Daartoe plaatsen we een paneel in de romp (wordt de achterkant van het bagageluik) en het is precies goed! Geluk moet je afdwingen. Hier gaan we de volgende keer verder.



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl