Terug


20040612

Bodem romp 2

sessie:

220

vandaag:

7 uur

totaal:

1003 uur

 

We gaan verder met de onderkant van de romp. Als eerste zetten we de HT Frames vast op de extentie van de onderplaat.

Daarna is het even wat puzzelen, maar we komen snel tot de oplossing. Aan het einde van de romp moeten nog ophangpunten komen voor het richtingsroer en dat moet wel goed in elkaar zitten.

Dit is het resultaat. De kanten moeten nog netjes worden bijgewerkt, maar de gaten zitten op de goede plek. Hier komt de onderkant van het richtingsroer in te hangen.

Dan is er bezoek. Onze tafellasser en zijn vrouw vereren ons met hun komst.

De plaats waar de romp aan de centerwing komt, moet stevig zijn. Hiervoor zijn twee (aan iedere kant 1) hoekstukken. Deze zetten we vast op de onderplaat.

Daarna komen de longerons (hoekstukken die voor stevigheid zorgen) naar achteren. Hiervoor monteren we weer de HT frames en zetten de longerons vast (op de foto links aan de onderkant)

De hoekstukken en de longerongs moeten ook met elkaar verbonden worden. Hiervoor leggen we een dikke hoekstrip over de twee delen en zetten deze vast.

Het is weer 5 uur, tijd om naar huis te gaan. Dinsdag geen bouwavond, dan moeten we het Nederlands elftal aanmoedigen tegen Duitsland. Donderdag zijn we er weer.



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl