Terug


20040506

Verder met cws

sessie:

207

vandaag:

3 uur

totaal:

949 uur

 

De vleugel kan eigenlijk van tafel maar we besluiten nog even een paar happen uit de vleugel te halen. Dit is nodig zodat we straks de vleugels aan de romp kunnen bevestigen. Zonder deze openingen kunnen we de bouten niet vastdraaien en stekkers niet aansluiten.

En dit zijn de hapjes. 

Daarna gaat de vleugel "naar buiten" en maken we hem klaar om te spuiten aan het einde van de avond.

De tafel is nu leeg en voor de CWS (center wing section, middengedeelte van de vleugel met de stoeltjes e.d.) moet de tafel goed vlak zijn. We controleren met een paar hoekstrips of de tafel nog recht is. Er zit een paar millimeter in maar dat is ruim binnen de toleranties.

Dan leggen we de centerwing op tafel en kijken even waar we gebleven waren (dat is het enige nadeel van onderdelen aan de kant leggen). We lopen de tekeningen na en controleren de bouwbeschrijving en dat zullen we de volgende keer ook nog wel doen. Maar dan moeten we toch echt verder kunnen met de centerwing.

En dan gaat de telefoon - een andere Zodiac bouwer. Hij is ongeveer even ver als ons, behalve dat hij nog niet begonnen is met de centerwing. En we overleggen zo nu en dan wel eens met elkaar over hoe we dingen gedaan hebben en lenen elkaars ideeen. 

Hij is trouwens bezig met een homepage (oh toekomstige bouwers, wat een informatie hebben jullie voorhanden! :-) dus hou onze homepage in de gaten voor zijn adres! 

De avond besluiten we met wat delen te spuiten van de linker vleugel (daarna pas kunnen we het rolroer en de flap eraan poppen) en daarna is het feierabend. Tot de volgende keer!



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl