Terug


20040311

Tankmeters 2

sessie:

185

vandaag:

3.5 uur

totaal:

865 uur

 

De ring die onder de tankmeters moet (om alles vast te zetten) is niet geleverd bij de tankmeters. Omdat we toch door willen, besluiten wij de ringen zelf te maken. Zo moeilijk kan dat niet zijn.

Via Wagelaar Metaal krijgen we een plaatje aluminium van 3 [mm] dik en Fons, een collega van een van ons, is zo vriendelijk wat gereedschap uit te lenen.

We beginnen een cirkeltje te tekenen.

Daarna met de ijzerzaag de grootste stukken wegzagen.

Om de binnenste ring eruit te krijgen, boren we eerst een hele rij kleine gaatjes en daarna, met gepast geweld, slaan we het binnenstuk er uit.

De tankmeters zijn nog iets te lang en om de ring te gebruiken moeten we eerst de tankmeters inkorten. Even met de pijpensnijder er langs en klaar.

De tankmeter bestaat uit een buitenbuis (die we net hebben ingekort) en een binnenstaaf, die we gewoon afknippen met een zijkniptank.

Daarna boren we gat voor gat in onze aluminium ring.

En in elk gaten tappen we een M5 draadje. Bij 5 bouten moet dat voldoende zijn.

Even passen of we goed hebben geboord en getapt.....

...yep! Twee tankmeters met 2 bevestigingsringen. Het heeft weer een hele avond gekost (en we hebben echt maar 1x koffie gedronken) maar nu hebben we het ook voor elkaar. De volgende keer hoeven er alleen gaten gemaakt te worden in de tank en kunnen de tankmeters erin.



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl