Terug


20040302

Spuiten

sessie:

182

vandaag:

3 uur

totaal:

851 uur

 

We hebben het tijdens de koffiepauzes al vaak gehad over het spuiten van onze kist. De buitenkant moet natuurlijk door een professional gebeuren, maar bijvoorbeeld het brandschot, de bagageluiken en de binnekant van de vleugel zou door ons zelf gedaan kunnen worden.

En vanavond zijn drie spuitbusjes gearriveerd in de kantine, in de middagpauze gekocht bij de autohandelaar: wit, primer en grijs. En daar gaan we ons vanavond eens helemaal op uitleven!

We vergeten het tankklepje (wat we eigenlijk hadden willen doen) en hangen de firewall en landingslicht op aan een draadje. De firewall hebben we al eens gespoten met een grondlaag, maar deze neemt makkelijk vuil op en dat is niet de bedoeling. De grijze velgenspray moet beter houden.

Ok, het gaat stinken, maar we hebben een grote hal, dus het is wel uit te houden.

De zijkant van de vleugel is een plaats die je normaal niet ziet, maar deze willen we ook een kleur geven. Hier komen alle stekkers te zitten en als de beschermstrip van de vleugels af is, dan kijk je er mooi licht in voor inspecties e.d.

Dus hier gaat de spuitbus ook overheen.

En het eindresultaat mag er wat ons betreft zijn. 

Ondertussen hebben we al drie lagen op de firewall en de vleugel aangebracht (om het mooi dekkend te krijgen) en we besluiten de bagageluiken ook even aan een proef te onderwerpen. Hiervoor kiezen we wit. En het resultaat, zelfs na 1 keer spuiten, is een heel stuk beter dan het zinkchromat groen.

De spuitproef is geslaagd, dit kunnen we doen voor alle onderdelen die we in gedachten hadden.



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl