Terug


20031213

Gat in de centerwing

sessie:

150

vandaag:

7 uur

totaal:

705.5 uur

 

Sinterklaas is het land weer uit dus onze kerstboom mag weer branden. 

Bij de Gamma was nog een boormachine in de aanbieding. Deze hebben we gekocht omdat er bij de Bosch maar 1 accu zit en dat kan lastig zijn. Verder is het een 18 [V] boormachine, wat natuurlijk ook lekker is. En voor dat geld... Hopenlijk hebben we er veel plezier van.

Dan beginnen we met een knippen in de noseskin van de centerwing. Hier moet een hap uit waar straks onze benen doorsteken. Op de beproefde twee-scharen-naast-elkaar manier knippen we een groot stuk plaat weg.
De hele stijfheid van de plaat is verdwenen maar dat maakt niet veel meer uit - alle gaten zijn al geboord dus er kan toch niet veel verschuiven.

De laatste afwerkingen worden gewoon gedaan met de vijl en een stukje scotch brite.

Vooral de hoeken moeten mooi zijn afgerond om de spanning goed te verdelen. Hier letten we dus extra op bij de afwerking.

Het ziet er wat minder imposant uit met zo'n hap uit de vleugel maar het moet toch echt als we het kistje klaar willen krijgen.

Toch is het best mooi gelukt en kunnen we tevreden zijn.

Om het vervelende werk maar een beetje te verspreiden, ontbramen we eerst wat delen.

Het volgende punt volgens de handleiding is het landingsgestel. Eens kijken hoe het ook al eens weer in elkaar moest.

Het lijkt allemaal goed te passen. Het beweegt heel strak (da's goed) en het ziet er goed uit! Leuk om volgende keer mee verder te gaan.



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl