Terug


20031129

Bovenkant centerwing

sessie:

146

vandaag:

6.5 uur

totaal:

689.5 uur

 

De onderkant is nu klaar dus tijd voor de bovenkant. De beplating bestaat uit 2 losse platen aan weerskanten van de vleugel. Dit zijn dikke platen en dat is ook nodig want hier moeten we op staan als we in het vliegtuig stappen.

De gaten in de plaat voor de popnagels zijn al voorgeboord dus de plaat moet precies op de plek gelegd worden. 

En voordat we gaan boren nogmaals kijken of alles klopt met de bouwbeschrijving.
En het is volgens de beschrijving, dus de boorwerkzaamheden kunnen worden gestart. Elke plaat heeft ongeveer 100 gaten (dus 300x boren) en we kunnen ons dus uitleven.

De boorwerkzaamheden is een klusje voor 2 man. Aan de andere kant van de tafel worden 2 plaatjes afgetekend en bewerkt voor de besturing van de rolroeren.

75% klaar - verder kunnen we niet met de plaatjes. Een boortje 7.9 [mm] zit niet in ons assortiment en een 1.5" gat in het midden wil ook alleen maar met het juiste gereedschap dus dat moet maar een andere keer.

De platen zitten er op als ook een versteviging voor het landingsgestel. Dit is niet te zien op de foto omdat deze onder de beplating zit.

En aan het einde van de dag is de centerwing weer een stukje dichter bij afronding. Het is veel werk maar we komen er wel...



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl