Terug


20031120

Scrapheap

sessie:

142

vandaag:

3 uur

totaal:

670 uur

 

We beginnen de avond met het nogmaals bekijken van de centerwing. Een klein papiertje geeft aan welke uitslag de flapmotor zal hebben en het lijkt allemaal goed te passen.

We hebben de vorige avond ook een "naca airscoop" uitgezocht maar de leverancier van ons vliegtuig heeft aangegeven dat hij niet zo gecharmeerd is van deze luchthapper. We besluiten dan ook vanavond te proberen onze eigen luchthapper te maken uit afvalmateriaal. 

De tekeningen zitten bij de kit, dus we beginnen met de uitslag op een stukje aluminium te tekenen.

Vervolgens knippen we het stuk uit...
..en halen de scherpe randjes eraf met een vijl.

Met een plankje en twee lijmklemmen buigen we het plaatje in de gewenste vorm. Hoewel het toch vrij dik aluminium is, gaat het redelijk makkelijk.

Alleen het laatste stukje wil niet makkelijk, maar een hamer biedt uitkomst.

Toch een mooi stukje werk

Er moet nog een tweede deel gemaakt worden, dus die tekenenen we ook uit. Op dezelfde manier buigen we dit stuk ook in de gewenste vorm

En dit is het eindresultaat. Een aluminium doosje welke aan de binnenkant van het vliegtuig gemonteerd kan worden. De delen moeten nog wel worden vastgezet, maar we hebben vanavond toch uitgevonden dat we deze delen zelf kunnen maken en we hoeven deze dus niet te bestellen.

En na 3 uur is dit het resultaat: 1 luchthapper en voor de tweede is 1 uitslag al klaar. Het lijkt niet veel maar dit was weer een arbeidsintensief werkje.



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl