Terug


20031111

Benzineleiding rechts

sessie:

138

vandaag:

3 uur

totaal:

655 uur

 

Hier is waar we de vorige keer gestopt zijn; de kabelgeleiding zit in de rechter vleugel.

We beginnen met het ontbramen en vastpoppen van alle steuntjes. Dan hoeven we ons ook geen zorgen meer te maken dat ze kwijtraken of dat we ze verkeerdom monteren.

Vervolgens maken we een doorvoer voor de strobekabel. We doen de buitenste rib nog niet omdat we niet precies weten hoe het uitkomt met het middengedeelte van de vleugel. Maar in de vleugel zelf is het geen probleem. De trappenboor doet moeiteloos zijn werk en de laatste millimeter wordt weggevijld.

Bij de rechter vleugel hebben we ook nog geen doorvoer voor de benzineleiding. En omdat we vanavond de trekponsen weer hebben kunnen lenen, beginnen we daaraan. De linker rib mag een groot gat in (32 [mm]) en dat is redelijk snel geklaard.

In de andere rib moet een kleiner gat en weer een doorvoerrubber. En de truc is ook om de tankopening en het gat netjes tegenover elkaar te hebben. Het is wat passen en meten, maar uiteindelijkzit het gat erin en de benzineleiding (het zwarte stukje op de foto) zit precies voor de tankaansluiting. Mission accomplished.

En dan is het weer tijd. We laten de vleugel liggen, klaar voor de volgende keer.



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl