Terug


20031028

De wintip klaar

sessie:

134

vandaag:

3 uur

totaal:

640 uur

 

We gaan weer vrolijk verder met waar we gebleven waren: De wingtip. Het schiet lekker op en we hebben, nu de vleugel op de kop ligt, meteen de mogelijkheid om een oog aan de vleugel te monteren. Hier hebben we het al 100 keer over gehad (moeten we niet vergeten) en nu zit het er aan. Hiermee kun je het vliegtuig vastzetten als je hem ergens stalt.

De plaat voor de wingtip wordt op de juiste maat genkipt en de scherpe kantjes worden verwijderd met scotch brite.

In Twente is afgelopen weekend ook de wintertijd ingegaan maar we waren onze klok helemaal vergeten. Dus snel even een uurtje terug, anders is het wel een heel korte bouwdag.

Nog 1 maal checken of de wingtip mooi aansluit en er moet nog een klein beetje vanaf.

Het is minimaal, dus we gebruiken de vijl maar in plaats van de schaar.

Om de wingtip te verstevigen plakken we wat aluminium stripjes in de kunststof fairing. Zou zonde zijn als de gaten uitscheuren en de boel loskomt.

De vleugel wordt weer omgedraaid want er moeten nog wat gaten in de bovenkant van de wingtip. Deze hadden we met alle passen en meten vergeten, maar nu zitten ze erin.

Op het landingslicht na (we wachten nog op aangepaste onderdelen) zit de vleugel nu eigenlijk in elkaar. Er moeten nog kabels getrokken worden voor de strobes (de knipperlichten op de vleugel) en het landingslicht, maar dat doen we de volgende keer.

En zover zijn we nu:



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl