Terug


20030911

Bovenplaat vleugel 

sessie:

114

vandaag:

3 uur

totaal:

556 uur

 

Hoewel we al eerder een vleugel hebben gebouwd, moeten toch af en toe de tekeningen worden bestudeerd. Je vergeet snel weer, wij althans wel.

Maar, na even kijken weten we precies hoe het ook al weer ging en kunnen we aan het bouwen.

Weer de standaard werkzaamheden: kijken of de plaat goed ligt, gaatje boren, gaatje opboren en cleco erin. En dit vaak achter elkaar.

De buitenste ribben zijn het makkelijkst, want daar kom je makkelijk bij. En een klemmetje helpt om de bouw op de goede plaats te houden.

De bovenste beplating zit er op en nu is het tijd voor de voorkant, maar hoe moest dat toch??? De tekeningen worden weer geraadpleegd, onderdelen worden erbij gepakt en de vleugel die we klaar hebben wordt nog eens bestudeerd. En na toch een tijdje puzzelen vallen alle stukjes weer op de plaats. We hadden onze homepage niet bij de hand om te spieken....

De popnagels moeten natuurlijk mooi in 1 lijn liggen, dus op een lat zetten we de posities uit en nemen we deze over op de plaat.

En dan is het ook al weer 10 uur - tijd voor een biertje.

Zaterdag zou instrumentendag worden in Lelystad, maar dat wordt verschoven naar aanstaande maandag. Nemen we zaterdag maar een dagje vrij - eens lekker uitslapen. 



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl