Terug


20030826

Linker vleugel 

sessie:

107

vandaag:

3 uur

totaal:

527 uur

 

De trip naar Midden-Zeeland is niet doorgegaan. Het was richting Midden-Zeeland niet zulk goed weer en omdat we geen zin hadden om door buiien heen te harken, besloten we het goede weer tegemoet te vliegen: Naar het noorden.

Via Borkum (het eerste Duitse waddeneiland) langs de Duitse waddeneilanden naar het schitterende Wangerooge (het laatste Duitse waddeneiland met middagpauze van 1 tot 3). Na een lekker bakkie door naar Ganderkersee (Rotax dealer - het nuttige met het aangename verenigen) en het laatste stuk naar Twente.

Op onze eerste bouwdag moet natuurlijk wel de uitgeprinte GPS route worden opgehangen aan de motivatiemuur - dit willen we ook met de Zodiac!

Terug naar de harde realiteit. De kleine lichtpuntjes zijn de gaten die de vorige keer zijn geboord. Toch wel redelijk veel. Genoeg om je een avond mee te vermaken.

Het volgende dat aan het frame moet gebeuren zijn de extentions (voor de wintip). Als eerste beginnen we met de achterste. Netjes uitmeten dat je voldoende oversteek hebt en dat het in het verlengde van de vleugel ligt en dan de gaatjes prikken.

Daarna komt de voorkant. Weer hetzelfde procede. Het vergt even wat tijd om de extention horizontaal aan de vleugel te krijgen (wel makkelijk als je straks de wingtip aan het monteren bent) maar uiteindelijk zit het er goed aan.

En dan moet het weer los..... Om moedeloos van te worden, maar er moet ontbraamd worden!

Alle gaten zijn van bramen ontdaan en nu is het tijd om verstevigingsstukken aan te brengen voor de flaps. Dus eerst even kijken en meten...

...en dan met de boor erin.

Het aanbrengen van de verstevigingsribs is geen werk voor 3 man, dus de derde man gaat een proefje doen met de kunststof strips voor de strobe kabel. De bevestiging met een tie-wrap gaat prima.

Alleen de popnagel (hoekstukje dat de strip aan het frame verbindt) vreet zich redelijk diep in het kunststof. Hier moeten we dus een vierkant plaatje voor maken van afvalmateriaal.

De volgende keer gaan we weer verder met ons vliegtuig, alleen dan in een woonkamer. Eens op de rij zetten wat we nog nodig hebben en wat het kost....



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl