Terug


20030816

Verder met de vleugel

sessie:

104

vandaag:

6 uur

totaal:

518 uur

 

Er is weer een fotocamera geleend, dus vandaag weer foto's!

De vorige keer zijn alle ribben (neusribben en hoofdribben) aan de hoofdligger bevestigd. Dat wil zeggen, alle ribben behalve die die de tank opsluiten. En daar beginnen we dus mee.

De tank op tafel gelegd (wel de goede pakken) en de twee ribben aftekenen.

De twee ribben gaan over een versteviging heen, dus daar moeten we plaats voor maken. Uit de ribben wordt een hoekje geknipt zodat ze ruim over de versteviging vallen.

En dan is er bezoek - een collega-bouwer vereert ons met een bezoekje. Hij bouwt ook een Zodiac HD en tijdens het bijpraten merken we dat we allemaal tegen dezelfde "problemen" aanlopen. Dat is wel leuk om te horen.

We zijn beiden met hetzelfde onderdeel bezig (de vleugel) alhoewel hij later begonnen is dan wij. Eerlijkheidshalve moeten we wel zeggen dat wij al een stukje centerwing klaar hebben, maar toch, in je eentje bouwen en dan al zover zijn.....

En helemaal super zijn de cadeautjes die hij meebrengt. Drie lange maar hele lichte strippen die we door de vleugel kunnen leggen. En aan deze strip kunnen we de strobekabel (voor de flitsen) bevestigen zodat deze netjes weggewerkt is.
En hij heeft ook nog twee platen meegbracht (wederom verderlicht) voor in het bagageruim! Kunnen we straks de vleugels helemaal afmaken.

Na ons broodje kroket gaan we verder met de vleugel. Nog even kijken of de wingtank er goed inpast (en dat doet ie) en dan verder.

We boren alle gaten op naar 4 [mm] (voor de A5 popnagels) en ontbramen alle ribben. Dan hebben we dat in ieder geval gehad en hoeven we er niet meer aan te denken.

Dan is het tijd voor de achterkant. Het werk gaat reuzesnel nu er niks meer hoeft te worden uitgezocht. De punten waren reeds afgetekend dus nu is het alleen voorboren, ervoor houden......

... en de "rear-zee" zit er aan!

We kijken nog even hoe het bagageruim erin moet (dit is wel weer even een klein beetje puzzelen) maar snel zijn we er uit en zijn de lijnen afgetekend. We proberen ook het kunststof plaatje uit (past perfect Gerrit) maar laten het hierna bij de bouwdag. We zijn weer veel opgeschoten en we moeten natuurlijk wel wat werk houden voor de volgende keer....



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl