Terug


20030814

De linker vleugel

sessie:

103

vandaag:

3 uur

totaal:

512 uur

 

We beginnen de avond met een lege werkbank. Het is tijd voor de linker vleugel. We zoeken alle onderdelen voor de linker vleugel bij elkaar en beginnen ieder met een ander klusje - uitzoekwerk is er niet meer bij, dat hebben we al een keer gehad. Aan de ene kant van de tafel worden centerlines getrokken op ribben, aan de andere kant van de tafel wordt de rear-zee afgetekend en de derde persoon is bezig met de "splice-plate". En het schiet snel op! Als je dit ziet kun je je voorstellen dat de leverancier 450 uur opgeeft voor de kit. Uitzoeken kost veel werk - de montage valt reuze mee. 

Na een uurtje beginnen we met het bevestigen van de achterste ribben aan de hoofdligger. We denken nog even 10 seconden na over of we alles boren of enkele gaten alleen voorboren, en dat was alle uitzoekwerk van vanavond.

We moeten nog even berekenen hoeveel tijd we in de rechter vleugel hebben gestoken, maar het zou ons niks verbazen als deze vleugel veel sneller zou gaan. En daar gaan we zaterdag ook mee bezig.!



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl