Terug


20030805

De wens....

sessie:

99

vandaag:

3 uur

totaal:

498 uur

 

"De wens is de vader van de gedachte" luidt een oud spreekwoord. En dit geldt ook voor vliegtuigbouwers.
Staat er op de voorpagina nog steeds "de wingtip is klaar", de praktijk blijkt wat achter te lopen op onze gedachten. We hebben de noseskin nog niet op de wingtip zitten! En zonder nosesking wordt het toch redelijk luchthappen, dus we wijden ons vanavond aan de noseskin.

De fotocamera heeft spontaan besloten alleen maar zeer artistieke foto's te produceren, dus deze is op reis naar Panasonic. We moeten het even wat weekjes zonder foto's doen.

We leggen de noseskin op de vleugel. Dit is nog een rechthoekige plaat, dus hij moet nog op maat geknipt worden. Maar eerst zetten we de plaat vast op de ribben, om de plaat makkelijk om de vleugel te kunnen buigen.

Om de gaten precies goed uit te mikken (de noseskin van de tip overlapt de andere noseskin, dus alle gaten moeten goed overeenkomen) neemt het grootste deel van de avond in beslag. We hebben de noseskin er wel 10x op en af gehad. Passen, aftekenen, eraf halen, boren, erop zetten, controleren, opboren enz.

Na een koele versnapering in de iets langere pauze tekenen we de buitencontour van de noseskin grof af. We halen de noseskin er weer af en knippen ruim langs de lijn. Nu zijn we in ieder geval af van het grootste overstekende deel.

Aan het einde van de avond passen we de kunststof zijtip nog even en delibereren we over de werkzaamheden voor volgende avond.

De avond wordt afgesloten met een koel flesje bier in de deuropening van onze hangar met een wintip die nog steeds niet klaar is.



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl