Terug


20030724

Kotteren

sessie:

93

vandaag:

1 uur

totaal:

457 uur

 

Vanavond is er geen bouwavond. Bouwer 1 zit nog steeds aan de Middellandse zee te genieten van zijn vakantie, bouwer 2 heeft coordinatiedienst op de toren van vliegclub Twente en bouwer 3 besluit daarom maar een eindje te gaan vliegen.

Maar in de middagpauze is er wel gewerkt aan het vliegtuig. Onze landingspoten zit een te klein gat in. Er zitten kunststof lagerbussen in het landingsgestel, maar dit is een optie die de Tsjechische fabrikant standaard meelevert zonder dat de tekeningen daarop zijn aangepast. Dus dat was een beetje fout gegaan.

Maar op de freesbank kun je prima kotteren (een bestaand gat vergroten in diameter). Een collega van een van ons, dhr. Erik B. uit A., wilde ons wel even uit de brand helpen. Na een andere collega bij de freesbank weggekregen te hebben ("dat van jou is werk, dit is prive!"), kan het kotteren beginnen. De diameter moet redelijk wat groter (in 4 platen), dus we zijn drie kwartier kwijt. Maar dan is het resultaat ook goed. Kunnen we de lagerbussen monteren als we weer verder gaan met de centerwing...



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl