Terug


20030710

Het bagageluik 

sessie:

87

vandaag:

3 uur

totaal:

436 uur

 

Na een overgeslagen bouwdag op dinsdag (door een verjaardag en hectiek op het werk) zijn we vanavond weer present. Het gat voor het bagageruim zit er in en nu is het tijd voor het bagageruim.

Allereerst passen en meten we wat om te zien hoe het luik gemonteerd moet worden.

Vervolgens zagen de de pianoscharnier op maat.

De pianoscharnier moet gedraaid worden (zoals links te zien) en we knippen de ene kant wat korter (aan het bagageluik) dan de andere kant (bevestiging aan de vleugel).

We proberen het bagageluik uit en het lijkt redelijk. Misschien moet er later nog een millimeter of 2 af, maar dat moeten we later bekijken.

De volgende stap is het verstevigen van het bagageluik. De L-hoeken zijn (na een klein rekenfoutje) uiteindelijk toch op maat en netjes gebogen in de vorm van de vleugel.

Hier is duidelijk te zien dat het bagageluik gebogen is. Hij neemt nu de vorm aan van de vleugel als het goed uitgemeten is....

En het klopt perfect. Het bagageluik stond eerst aan de achterkant open maar volgt nu perfect de ronding van de vleugel! Toch weer mooi als alle stukjes op hun plaats vallen.

De vakantieperiode breekt aan dus de komende twee weken zijn er nog maar twee bouwers. Maar we gaan gewoon door. Waarmee weten we nog niet, dat zien we zaterdag wel.



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl