Terug


20030607

De flaps 2

sessie:

75

vandaag:

7 uur

totaal:

391.5 uur

 

Het geraamte voor de flaps van de vleugels is de vorige keer op maat gemaakt. Nu nog de flaps van de middenvleugel. Dit blijkt niet zo makkelijk als we gedacht hadden, want het vergt nogal wat puzzelwerk.

We leggen alle delen op de vleugel om een beetje een idee te krijgen. Na het nogmaals goed bestuderen van de tekeningen en wat filosoferen, komen we er toch uit..

.. en kan er geknipt worden. De constructie in de middenvleugel is hetzelfde als in de vleugel, alleen een beetje kleiner.

Voor de finishing touch er nog even met de vijl langs.

Ondertussen, in de verzengende hitte buiten, worden weer vele delen in de zinkchromaat gezet. Het flapwerk kan makkelijk gedaan worden door twee personen, dus nummer drie mag kwasten. We zetten veel delen in de zinkchromat, zodat we weer delen in elkaar kunnen poppen, mochten we daar aan toe zijn.

Na het zinkchromatten zet onze schilder het eerste geraamte in elkaar voor de flaps. Dit is een redelijk prutskarwei omdat je moeilijk met de popnageltang bij de gaten kunt. Maar met een portie geduld en hier en daar wat lichte dwang zit het geraamte aan het eind van de dag in elkaar.

De volgende keer verder met de flaps.



Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl