Terug

20030412 - Beplating centerwing 2

vandaag: 6 uur - totaal: 317 uur

We gaan verder met het vastzetten van de ribben. We werken van achteren naar voren om te zorgen dat de beplating er mooi opzit. De centerwing is 2.20 meter breed en ligt aan 1 kant van de tafel. Voor de laatste paar gaten moeten we dus ook even op tafel klimmen.

De volgende stap is het voorboren van de noseskin voor de centerwing. We kijken echter eerst of de beplating er een beetje netjes oppast en hoever de onderste plaat (die we net gemonteerd hebben) en de noseskin elkaar moeten overlappen.

Het ziet er goed uit en we halen de noseskin er weer af...

..en tekenen de hartlijnen voor de ribben op de plaat. We hebben hiervoor een stok gemaakt met daarop streepjes waar de ribben moeten zitten (rechts naast de plaat). Deze hebben we steeds gebruikt voor de centerwing, dus alle ribben en gaten moeten op dezelfde plek zitten. En het aftekenen gaat ook nog eens stuk sneller.

Voor de positie van de gaten op de hartlijn maken we ook een stokje - dat scheelt een hoop werk in vergelijk met ieder gaatje met de lineaal afmeten.

Als alle posities afgetekend zijn, is het voorboren met 2 [mm]. 

Er moet straks een hap uit de noseskin, omda we daar moeten zitten. We tekenen af wat er straks uit moet. We gaan echter pas knippen als de noseskin gemonteerd is op de centerwing.

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl