Terug

20030329 - Ribben landingsgestel

vandaag: 8 uur - totaal: 301 uur

Twee van ons besteden de morgen met het boren van de neusribben voor de centerwing. Vooral het boren van de zijkanten van de neusribben is een lastig karwei omdat je er moeilijk bijkomt.

Ondertussen, 15 km verderop, wordt een aluminium blok op de freesbank bewerkt. De dikte kan hiermee precies op 95 [mm] gemaakt worden (daarvoor is de freesbank nieuw genoeg) en moet het lukken met het landingsgestel. Komt de werktuigbouw opleiding toch van pas :-)

Hoewel het afstandsblok prefect aan de maat is in de breedte, is het een tikkeltje te lang (en daar kom je natuurlijk pas achter als je weer in de werkplaats bent). Met de ijzerzaag zagen we een stuk van het blok af. Dit hadden we moeten doen toen het nog koud was, je krijgt het behoorlijk warm. Het is zelfs zo warm dat we zonder jas kunnen werken! Ja, het gaat de goede kant op.

En hiervoor hebben we alle werk gedaan - een goede afstand tussen de twee ribben voor geleiding van het landingsgestel. 

We hebben hier uiteindelijk voor gebruikt: Aluminium afstandsblok, reststuk van afstandsblok (dingen weggooien is zonde). kunststof afstandsblok, 2 kleine lijmtangen, 1 middelgrote lijmtang, 2 lijmklemmen en 5 houten blokjes.

Van de andere kant ziet het er zo uit.

Als de gaten geboord zijn, zetten we de doublers erop en kan het geheel geen kant op.

Ja, en dan ben je wel nieuwsgierig of alles past. Nou, dat doet het! Het was een hoop werk, maar het zit prima in elkaar. De poot glijdt lekker op en neer in de geleiding. Dit is weer een geweldige motivatie. Te meer omdat alle puzzelstukjes (wat moet waar en waarom e.d.) nu in de praktijk in elkaar vallen.

Het is 5 uur - tijd om naar huis te gaan. Het is ondertussen een redelijk zooitje geworden op de werbank. We besluiten dus om nog even een kwartiertje door te gaan en de boel op te ruimen. Vegen, gereedschap opruimen, onderdelen ordenen... Zijn we klaar voor de volgende keer. Nu eerst thuis nagenieten van een succesvolle dag.

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl