Terug

20030327 - Geraamte centerwing 2

vandaag: 3 uur - totaal: 293 uur

We gaan verder met het aan de hoofdligger zetten van de ribben. Hier ziet u de 1 na buitenste rib van de linker kant. Dit is 1 van de 2 ribben die de linker landingspoot moet vasthouden. 

De volgende poot moet op exact 95 [mm] van deze poot zitten, omdat het landingsgestel er door moet lopen zonder al teveel speling. We moeten dus een afstandsblok maken, want te meten is het niet.

Uit een dik stuk hout zagen we een blok van 95 [mm] breed. Hier en daar moeten we er nog iets met een schuurpapiertje langs, maar uiteindelijk zitten we dicht bij de 95.

En dit is het eindresultaat. We gaan het meteen passen en komen erachter dat dit blok niet nauwkeurig genoeg is. Er zit teveel speling in en als we dit blok zouden gebruiken, zal ons landingsgestel wel een beetje rammelen.

Dit willen we natuurlijk niet, dus moet er een betere oplossing komen. Gelukkig is er een werktuigbouwer in ons midden met voldoende machines tot zijn beschikking, dus zaterdag is er wel een beter blok.

Een kleine domper op de avond, maar gelukkig hebben we het tijdig gezien en is de goede oplossing niet al te moeilijk. Volgende keer gaat het lukken.

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl