Terug

20030322 - Ribben middenvleugel 2

vandaag: 8 uur - totaal: 287 uur

Alle verstevigingstukken zijn nu aan de ribben geboord. De ribben zijn nu veel stijver, wat ook nodig is voor het landingsgestel.

Als proefje natuurlijk even kijken hoe het nu in elkaar komt. Twee ribben met een plakbandje aan elkaar en de landingspoot ertussen.

Van de bovenkant ziet het er zo uit.
Om helemaal een idee te krijgen trekken we ook nog een wieltje uit het schap en houden alles bij elkaar. Het ziet er wel heel goed uit. En het is allemaal robuust ontworpen. Je kunt hier best een slechte landing mee maken (wat we natuurlijk niet van plan zijn).

Alle delen halen we nu weer uit elkaar en gaan ze ontbramen. Er zijn zoveel kleine stripjes die steeds in de weg liggen, dat het handiger is om alles in elkaar te poppen. Dan raak je niets kwijt en kun je niks verwisselen.

Maar eerst moet een en ander in het zinkchromaat. Gelukkig is het weer stalend weer buiten, dus met een lat aan de overkapping kunnen de ribben mooi drogen.

Aan het eind van de dag halen we alles naar binnen, kan het daar verder drogen zodat we het de volgende keer kunnen gebruiken.

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl