Terug

20030315 - Seats en landingsgestel

vandaag: 7.5 uur - totaal: 273 uur

We splitsen ons vandaag op in 2 groepen. Het zijn niet zulke moeilijke werkzaamheden. Het onderstaande verhaal is dan ook niet helemaal chronologisch.

Hans begint met de "stoelen". Dit is een aluminium plaat die 2x gebogen is. Hier komen we straks in te zitten :-)

Er moeten twee gaten uit waar straks de besturing doorheen gaat. 

De gaten zitten er in en aan de achterzijde moeten 2 verstevigingsribben geplaatst worden.
Vervolgens moeten er aan de voorkant 2x 3 strips worden geplaatst. 

En dan is het tijd voor een bakje koffie. Het is zo'n lekker weer buiten dat we de "hangardeuren" wagenwijd open zetten en de stoelen in de deuropening te parkeren. Zo kun je je pauze wel goed doorbrengen. Het spreekt voor zich dat we iets langer hebben gepauzeerd dan normaal...

Het is tijd om in onze rondgevijlde platen van de vorige keer een gat te boren van 2" (bijna 51 mm). Dat vraagt natuurlijk om iets zwaarder materieel dan onze normale accuboor. We lenen een gatenboor en een boorstandaard en brengen een boormachine met een snoertje eraan mee. Met de nodige snijolie erbij en een beetje beleid zijn de gaten redelijk snel geboord.

Vervolgens moet de plaat worden vastgezet in de steun. We hebben de gaatjes in de steun al voorgeboord en kunnen nu de gaten in ons werkstukje zo overnemen.

De twee delen worden op elkaar gezet met bouten. Onze eerste boutverbinding!

Na het boren hebben we wat rondjes over en ja, wat moet je daar nu mee.... Nou, je eigen Rad van Fortuin bouwen! Schrijf je naam op de muur en geef een slinger aan het rondje.

En als je dan wint mag je het laatste saucijzenbroodje opeten.

We hebben de steun ondertussen in de menie gezet (dit is geen aluminium) en gaan weer bezig met de ribben. Het is een beetje onduidelijk waarom we een strip moeten monteren en hoe nauwkeurig dat moet. Daarom pakken we meerdere delen en gaan een half uurtje puzzelen. 

De foto hiernaast toont een landingspoot. Hier voelt allemaal robuust aan. Het ziet er zeker stabieler uit dan het vliegtuig waar we nu op vliegen en dat is al goed, dus hiermee kan niks gebeuren.

Na het puzzelen ruimen we de boel op en gaan huiswaarts. De volgende keer verder met de poten.

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl