Terug

20030311 - De trim deel 4

vandaag: 2.5 uur - totaal: 262.5 uur

We gaan weer verder met de trim. Vanavond moet hij eigenlijk wel af. Afgelopen zaterdag zijn de gaten in de bovenkant van het hoogteroer nog geboord. Deze gaten zijn voor de bevestiging van de servomotor.

We plaatsen de servomotor weer in het hoogteroer en sluiten ons, op maat gezaagde, "staafje" aan (verbinding tussen servomotor en trimvlak).

En dan is het grote moment daar.... doet 'ie het? Natuurlijk! Op onze accu van de boormachine gaat de trim netjes op en neer. En omdat dit het eerste deel is wat echt beweegt, hebben we maar een filmpje gemaakt. 

Bekijk het filmpje! 

Alles loopt netjes vrij en de slag is ook goed. 

Ons mooie gat in het hoogteroer moet natuurlijk weer dicht. We tekenen de maatlijnen op het afdekplaatje en boren de gaatjes voor.

Vervolgens wordt het geheel op het hoogteroer vastgezet. 

Als laatste boren we de rest van de gaten voor het pianoscharnier - dit hadden we nog even achterwege gelaten. Maar omdat het zo mooi beweegt, mag het nu definitief dicht.

Het enige puzzelwerk is nog waar we de kabel van de servomotor naar buiten voeren en er moet nog gepopt worden. Maar het meeste werk hebben we gehad met het hoogteroer.

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl