Terug

20030219 - Er is er een jarig...

vandaag: 8 uur - totaal: 216 uur

Het goede nieuws van deze ochtend is dat Bertil jarig is en dat onze vluegeltank niet gelekt heeft. Dit belooft een mooie dag te worden.

We hebben antwoord uit Tjechie gekregen over de hoofdvleugel, maar er zijn nog een paar onduidelijkheden. We kunnen in principe verder met de vluegel, maar de center-wing ligt al op tafel, die hadden we gisteren al op tafel gelegd. Om niet weer te hoeven wisselen, besluiten we verder te gaan met de center-wing. We hebben in ieder geval ruimte genoeg in de hal om alle delen neer te leggen.

Aan ribben 3, 4, 7 en 8 (we hebben de ribben maar genummerd voor het gemak) moeten verticale verstevigingsstukjes worden aangebracht. Op deze ribben moet je namelijk staan als je wilt instappen, dus die moeten voldoende stevigheid hebben.

En toen was het tijd voor gebak. De jarige job heeft het kantoorpersoneel ook een gebakje meegebracht. De koffie wordt vers gezet, dus dit is een aangename onderbreking van het bouwen.

Aan de achterste ribben moet ook een verstevigingsstuk worden aangebracht. Dus het is weer wat aftekenwerk.

Vervolgend wordt de U op de rib geboord. Hier zitten nog koperkleurige cleco's in. We boren eerst voor, dan naar 3,2 en daarna naar 4 mm. Op deze manier verschuiven de delen niet en is het resultaat goed.
Het volgende werkstuk is het inkorten van L-hoeken. Dit moet over een lengte van ongeveer 30 cm en 8 stuks in totaal, dus dat doen we maar niet met de hand. De onderdelen nemen we mee naar huis en morgen even langswippen op het werk en de lintzaag daar gebruiken.

We gaan verder met de bevestigingspunten voor de rolroeren. Dit is nog te doen met de hand. De delen zagen we eerst grof in vorm en daarna vijlen we de goede vorm erin.

Daarna even onze super-finish met scotchbrite.....
De neus-ribben moeten nog iets worden bewerkt, omdat deze over de verdikkingen in de hoofdligger moeten vallen. Dit is niet zo veel werk, dus dat is ook snel gedaan.

En dan is het weer 17:00 uur. Het is in ieder geval weer lekker om te bouwen in plaats van bezig te zijn met paklijsten. Als morgen weer zo'n goede dag wordt....

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl