Terug

20030213 - Buigen en uitzoeken

vandaag: 3 uur - totaal: 193 uur

In de pauze op woensdag maar gebruik gemaakt van materiaal en machines van de werkgever. Aangezien uw homepagemaker niet echt goed kan lassen, is dit wondervolle tooltje in elkaar gelast door mijn collega Erik Biester (de vliegtuigbouwers danken u!). U mag nog even nadenken waarvoor we dit tooltje gaan gebruiken....

Onze "vleugelmal" in de workmate gezet en nog wat extra maten op de mal gezet als geheugensteuntje.

Kijk, hiervoor is het tooltje dus - buigen van de L-hoekjes. Het is continue buigen en passen op de mal. In de handleiding staat dat de L-hoekjes niet meer gebogen mogen zijn dan de vleugel zelf, dus dat is even passen en meten. Maar bij de 2e L-hoek hebben we er al zo'n handigheid in, dat ze vrij snel achter elkaar klaar zijn.

Als ze gebogen zijn nog even op de goede maat knippen...

.... en een fotootje maken voor de homepage. De balk rechts in beeld is recht, onze L-hoek niet (wat ook moet). Het viel achteraf mee om het te maken, maar dat is met de meeste dingen zo.

Ok, terug naar de werktafel. De tank ligt in de vleugel (nu kunnen we er nog goed bij) en we puzzelen nog even wat over hoe het in elkaar moet. Helaas is het niet helemaal duidelijk en missen we wat onderdelen (of we kunnen ze niet vinden). We gaan de volgende keer de paklijsten nog maar een keer doornemen of we nu werkelijk alles hebben. 

Zaterdag dreigt een mooie dag te worden, dus als afwisseling gaan we dan maar een keer vliegen in plaats van bouwen. Tenslotte hebben we volgende week een week vakantie opgenomen en gaan we een hele week aan de kist bouwen.....

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl