Terug

20030208 - Elevator bijna klaar

vandaag: 8 uur - totaal: 187 uur

We gaan verder met de hap uit het hoogteroer. Het knippen in de plaat gaat vrij goed, behalve aan de acherkant waar de beplating gebogen is. Hier zagen we de skin in en dan knippen we voorzichting een beginnetje.

En waar gewerkt wordt vallen aluminium snippers. Toch maar even met de bezem door de werkplaats. Dan zijn we ook gelijk af van de popnagelsteeltjes (3x woordwaarde)

We moeten 2 [mm] van de rib afblijven en het is ietsjes meer. Dus het laatste eindje wordt weggevijld, hebben we meteen een mooie afwerking. Gelukkig is het aluminium zo weg. Daarna even met scotch brite en de afwerking is goed.

Dit moet het eindresultaat dus zijn. Een mooie hap eruit voor het richtingsroer.

De volgende stap is om de electrische trim te installeren. We hebben 2 weken geleden gekozen om de trim _in_ het hoogteroer te maken in plaats van erachter. Dit staat wel net zo mooi. De delen zijn besteld maar zijn nog niet binnen van de leverancier. We willen dus ook nog niet beginnen met het zagen van het gat voor de delen. Eerst kijken wat we binnen krijgen en dan pas zagen. De beschrijving zal wel kloppen, maar stel dat het niet zo is......

.... dus is het tijd voor een motivatiefoto. Het hoogteroer hangen we in de stabilizer en het rudder cleco-en we weer in elkaar en zetten alles neer zoals het hoort. Het ziet er wel erg kewl uit als je alles zo bij elkaar ziet. En dan te bedenken dat je dat straks achter je hebt zitten.....

Afijn, genoeg gemijmerd, de delen van tafel af en terug naar de rechter vleugel, werk zat.

Na wat prive en zakelijke beslommerigen gaan we weer verder. Voordat we de tafel hebben opgeruimd en de vleugel op tafel hebben liggen is het 3 uur - ons bezoek komt. Er is weer een enthousiasteling die ons werk wil aanschouwen. Na een kopje koffie (met lekkere koeken van het bezoek) laten we zoveel mogelijk zien van de kit en het bouwen. En daarna babbelen we nog even over het vliegen, daar raak je nooit over uitgepraat.

Maar ondertussen is de tijd verstreken en het is het tijd om op te ruimen. De spanbanden hangen ondertussen aan de muur en alle ondersteuningsblokjes hebben ook een plaats gevonden aan de wand. Het begint nu toch wel echt een vliegtuigwerkplaats te lijken.

De rechter vleugel komt de volgende keer aan de beurt....

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl