Terug

20030204 - Hoorns hoogteroer

vandaag: 3 uur - totaal: 176 uur

We beginnen vandaag met de "hoorns" van het hoogteroer. Dit zijn de punten waar de kabels aan vast komen te zitten en waar je het hoogteroer dus mee omhoog en omlaag kunt laten klappen.

We hebben de vorige keer al uitgevonden hoe het moet, dus het is nu gewoon boren. Als je met meer man bent gaat het redelijk makkelijk omdat je altijd handen genoeg hebt.

 Nu de bovenste hoorn vastzit, moet er natuurlijk wel even gekeken worden of alles zit zoals gepland. En dat doet het gelukkig.

Na de bovenste hoorn volgt nu de onderste hoorn. De bevestigingswijze is identiek, alleen hij is iets kleiner. Je hebt niet veel speelruimte om alles vast te zetten, maar het kan wel.

De tekening en de handleiding geven voor het eerst een duidelijk verschillend voorschrift (aantal popnagels dat erin moet). De tekeningen zijn echter maatgevend, dus die volgen we dan ook. 

Aan de binnenzijde van het hoogteroer komt nog een L-hoekje dat aan het hoogteroer zelf vastzit en aan de verbindingsstaaf tussen de twee hoorns. Het is even friemelen, maar met een extra lichtje kunnen we alles aftekenen en boren.

En na een avondje hard werken is dit het resultaat: de stuurpunten zijn gereed. Het hoogteroer ligt trouwens wel op de kop, maar het gaat om het idee.

Dit was een geslaagde avond, alles verliep vlekkenloos en het resultaat mag er zijn.

Om zo'n goede avond af te sluiten pakken we nog even een biertje en babbelen wat na. De volgende keer gaan we weer verder met de elevator, klaar zal die!

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl