Terug

20030121 - De stabilizer 5

vandaag: 3 uur - totaal: 152 uur

Dankzij een van onze sponsors hebben we nu een computer tot onze beschikking. Een heuse 486DX2 met 250 Mb harde schijf. Niet echt een snelheidsmonster dus, maar perfect om onze foto's van zondag op te zetten. Bij twijfel kunnen we nu altijd even naar de foto's kijken. 

 We gaan weer verder met de pianoscharnier - stabilizer. Om te zorgen dat het scharnier niet de beplating raakt (beschadiging, slijtage), moet het scharnier iets van de beplating af. De handleiding raadt aan om een stukje plaat achter de pianoscharnier te houden. Dit is echter een lastig karwei, omdat de plaat steeds wegglijdt.

We besluiten dus maar kleine hoekjes te knippen.....

... en deze door het pianoscharnier te steken. Hiermee kunnen we de afstand ook goed bepalen (we houden dezelfde afstand als in de handleiding), en het gaat een stuk handiger.

Om de 3 gaten wordt er een cleco gezet in de scharnier en vervolgens worden alle gaten geboord. Het was weer een precies karwei (het zit in het zicht en het moet ook nog eens goed bewegen), maar het zit er aan.

We zijn alle drie blij dat we de onderdelen afgelopen zondag hebben opgehaald. We kunnen nu weer lekker verder en hopenlijk kunnen we binnenkort de eerste delen groen kleuren.

Nog even een mooie overzichtsfoto voor de homepage. We moeten de volgende keer weer alles loshalen en ontbramen. En de witte kunststof einddelen moeten nog aan de stabilizer gepopt worden, maar we naderen nu toch echt het einde van de stabilizer.

Tot de volgende keer.

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl