Terug

20030119 - Naar Lelystad

vandaag: 5 uur - totaal: 149 uur

Erik Kreunen is zo vriendelijk ons op zondagmorgen ter verwelkomen op Lelystad. Na de backorder items in ontvangst te hebben genomen kijken we eens bij de 3N6 van Freek van Dijken.

Zijn kist is bijna klaar en hij hoopt over een paar weekjes de eerste vlucht te maken. We maken veel foto's van zijn kist - het is altijd handig om een spiekplaatje te hebben als je even vast zit.

 Natuurlijk eerst de staart op de foto zetten. Hier zijn we op dit moment mee bezig.

Je merkt wel dat, nu je zelf bouwt, je heel anders tegen een vliegtuig aankijkt. Je weet namelijk hoe het in elkaar zit en wat de moeilijke punten zijn. Maar dat maakt het alleen maar leuker.

De cockpit is (volgens ons) perfect. De meters zijn mooi overzichtelijk geplaatst, alles is netjes afgewerkt, het bagageruim bekleed met vloerbedekking.... Dit is een voorbeeld voor hoe onze cockpit moet worden.

Nog even wat sfeerimpressies: De luchtinlaat voor de cockpit

De vleugel met rolroer (waren we maar zo ver ;-)

We hebben ook nog bij de kist van Erik zelf gekeken. Je kunt nooit genoeg voorbeelden zien. Hier de stabilizer met de elevator. Hier kunnen we de volgende keer mee verder nu we alle onderdelen binnen hebben.

170 Foto's en anderhalf uur later nemen we afscheid en rijden huiswaarts. We hebben genoeg gezien om er nogmaals van overtuigd te zijn dat we de goede kit gekozen hebben en dat we er iets heel moois van kunnen maken.

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl