Terug

20021230 - Zagen en vijlen

vandaag: 6 uur - totaal: 97 uur

We hebben nog een onderdeel van het rudder liggen dat in de goede vorm gezaagd en gevijld moet worden. Na onze goede ervaringen gisteren met het zagen en vijlen besluiten we hier mee te beginnen.

Na wat tekenwerk (het materiaal was iets afwijkend van tekening) ziujn we klaar om te zagen. Het is een dik stuk materiaal, dus daar kunnen we ons op uitleven. Dit was een mooi karwei geweest toen het zo koud was.

Na een hoop zaagwerk wordt de uiteindelijke vorm erin gevijld. Weer een mooi stukje werk. Wat is het volgende?

We kunnen niet verder met het rudder omdat we daar de beplating niet netjes overheen kunnen krijgen. Van de stabilizer moeten nog enkele delen in het zinkchromaat gezet worden, dus ook daar kunnen we niet mee verder. En van de elevator missen we enkele onderdelen, dus die kunnen we ook niet afmaken. En om toch verder te gaan met bouwen, besluiten we te beginnen met de rechter vleugel.

We hebben de grote onderdelen bij elkaar gezocht en zijn begonnen met het doornemen van de tekeningen. Nog geen echte werkzaamheden, meer de voorbereidingen.

Om toch een beetje een idee te krijgen hoe de vleugel eruit komt te zien, plaatsen we de voorste ribben en de achterste ribben op tafel. Een plakbandje eroverheen houdt de boel bij elkaar. Het gaat om het idee ;-) 

Om drie uur houden we er mee op om een borreltje te drinken op Hans' verjaardag - gefeliciteerd!

Morgen gaan we verder met de rechter vleugel.

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl