Terug

20021212 - Bezoek van Jörgen

vandaag: 4 uur - totaal: 48 uur

Vanavond staat in het kader van het bezoek van Jörgen - de leverancier van de kit. Van bouwen zal niet veel komen, maar dat is niet zo erg - we hebben nog enkele ongeidentificeerde onderdelen, enkele prangende vragen en natuurlijk zijn we benieuwd wat Jörgen van onze bouwwerkzaamheden tot nu toe vindt.

We kregen de opmerking dat er veel detailfoto's op de site stonden en mensen zich afvroegen waar we nu aan het bouwen zijn. 
Het is een oude werkplaats, waar wij een klein gedeelte geclaimd hebben (dat hoekje met het oranje dekzeil). Je wilt toch een beetje een afscherming hebben in de grote hal.
Omdat de hal zo groot is hebben we het krat (waar het vliegtuig in kwam) in tact gelaten en hebben daar kwetsbare delen in gelegd. Het krat is te zien links naast de dekzeilen.

Het is geen ultra-moderne werkplaats, maar we zijn er zeer tevreden mee en het wordt al een beetje thuis.

Het enige nadeel aan de hal is dat er geen verwarming is. Natuurlijk krijg je het wel warm als je goed aan het bouwen bent, maar met temperaturen van -8 is het toch wel fijn dat er een beetje opgewarmd kan worden.

We hebben weer een sponsor gevonden (Johan R. uit H.) die geheel belangeloos een heater ter beschikking heeft gesteld (dat blauwe geval op de foto). Johan heeft ook een eigen vliegtuig gebouwd, dus hij weet wat wij moeten doorstaan in de kou. Johan, bedankt!

Mocht u ook willen sponsoren met materiaal, u bent van harte welkom!

Bij de werkplaats zit een kantine - ideaal om te lunchen en een bakkie te pakken. Het is er ook aangenaam warm (er zit een goede kachel in), dus helemaal perfect.

Op deze foto staan we alledrie op (volgens mij de eerste foto waar we alledrie opstaan). We hebben Jörgen aan de lijn - hij heeft een afslag verkeerd gepakt en zit nu ergens halverwege Almelo. 

Zoals het een goede piloot betaamd vindt Jörgen de weg naar onze werkplaats en arriveert toch nog perfect op tijd.

Er worden vele zaken doorsgesproken met Jörgen. We hebben nog ongeidentificeerde delen liggen, die Jörgen allemaal zo herkend. De paklijst kunnen we zo verder afvinken en aan het einde van de avond zijn alle delen compleet.

Verder geeft Jörgen ons nog veel bouwtips. We mogen blij zijn met een leverancier die er zo veel tijd in steekt om alle projecten te begeleiden (we zijn natuurlijk niet de enigen die een Zodiac bouwen bouwen).

De bouwwerkzaamheden tot nu toe zijn volgens Jörgen voldoende, dus we kunnen verder met het rudder.

Aan het einde van de avond habben we zoveel informatie te verwerken gekregen dat we dat even moeten laten bezinken. Dit doen we met een lekker gekoeld biertje (ja, in het oosten drinken we Grolsch). De plannen worden besproken, de kosten worden ingeschat en natuurlijk komen de sterke verhalen op tafel.

Zaterdag gaat het verder, we hopen dat het rudder voor een groot gedeelte in elkaar te kunnen zetten. We zullen zien....

Terug

 

Commentaar: info@mijnvliegtuig.nl